Local Restaurant
Built in
2009
Built-up Area
280 m²
Cost
250US x m²
Location
D.C. Bogotá, Colombia.

Some parts of this article have been translated using Google’s translation engine. We understand the quality of this translation is not excellent and we are working to replace these with high quality human translations.

This article was writen with the collaboration of the architectural studio in charge.

Introduction

undefined

The assignment was to intervene in a house assets of the 50’s with a minimal budget.
Work on the recovery of spatial values of the home and creative use of existing elements: reconnect to the outdoor terrace area with paintings transform compressor, recycle tempered glass panels as screens of graphical information or transform the interior windowsill planters © aromatic.

Materials

undefined

We seek to bring the restaurant’s culinary values, and interest to vindicate the use of technology and popular taste, the design process.
For floors designed a graphic pattern on 20x20cm tablets that were manufactured with a traditional cement with mineral pigment color chocolate.
On the other hand, common materials implemented with some degree of experimentation: galvanized sheets for random bottle © or the folds of sheet metal to the porous © cava.

undefined

Insert a set of devices equipped with a special character and a direct relationship with the guests: the herbal © mobile, mobile furniture displaying herbs available, the table cart © reused a door that is hanging around the house with the main desserts © symmetric jellyfish lamp 2 meter changes its intensity according to the use of the main hall.

Structure

undefined

The program included the construction of an ice cream parlor in a volume annex over the garage of the house.

To resolve this conflict in a building regulatory conservation, we propose a metal structure that worked independently as a container.

Recognizing the use of exotic fruits as the main input, we propose a simple finish stripes can be renewed according to the harvest seasons, or the nursery wall ©, a system of mater in PVC pipes that reuses rainwater.

Drawings

Photos