EvruCave

Built in
2006-2008
Location
Barcelona, Catalonia, Spain

Some parts of this article have been translated using Google’s translation engine. We understand the quality of this translation is not excellent and we are working to replace these with high quality human translations.

This article was writen with the collaboration of the architectural studio in charge.

Introduction

We found a heterogeneous structure, and have built a homogeneous surface. Workshop is to study the architect Enric Ruiz-Geli and his studio in Barcelona, Cloud 9 for the artist Evru. Construction began in 2006 and ended in 2008.

The project was runner up in 2008 Saloni Architecture, Interior Architecture section.

Location

Located in the Sarria district of Barcelona, Catalonia, Spain.

Concept

The artist lives in a cave Evru technology, which serves as the house and studio.

Description, Materials and Processes

shotcrete surfaces

The original space of 42×4, 5 meters and a height varying between 2.70 and 3.60 meters was divided by partitions so as attics.

It has freed up the space in the only separations are made of glass. A surface (topological) gives homogeneity shotcrete while it produces, by its texture, an infinite variety of shades.

Gray as the ground is also continuous, resin. Space is defined as the Catalan artist Evru Cave (evrucave). The light defines it. It is a light gradi-being.

From a dark space, entry, one reaches the lighted work space for 6 skylights and / or a lighting system of high-tech, extremely versatile. A line of light on the floor gives measure light intensity. It Evru line.

Drawings

Photos by Luis Ros

Architecture is better explained in images

Follow us on Instagram!