El Capricho

From Architecture of the World - WikiArquitectura
Jump to: navigation, search
sponsored link
El Capricho
El Capricho.jpg
Architect: Antoni Gaudí
Year(s) of construction: 1883-1885
Location: Barrio de Sobrellano, S/N, Comillas, Cantabria, Spain
Coordinates: 43° 23' 1" N, 4° 17' 34" W
See on the Map
sponsored link

Google Logo.jpg

Most parts of this article have been translated using the Google automatic translate engine.

Please excuse any mistakes this translation might have and feel free to correct them if you wish to collaborate with our project.


Contents

Introduction

Máximo Díaz de Quijano, brother of Eusebi Guell, later Marquis de Comillas appointed by the king of Spain, commissioned Caudí conducting a summer residence in the Cantabrian coast in the town of Comillas.

The building was known as El Capricho by its original appearance. Since the property was in a forest of chestnut trees on a slope, the architect had to take into account the slope of the ground exposed to the north, to a very green valley that descends towards the sea.

Gaudi not personally directed the work, but it was a companion race, the architect Christopher Cascante Colom i (1857-1889), who ran from a detailed model of Gaudí.


Meaning

Awarded a construction volumetry predominantly horizontal and directed so that the areas are open days through the valley of double glazed windows.

The building was partially supported in a plane obtained by emptying the ground, which itself contained a high and solid wall in the back garden of the house, which he attributed to the role of rest area.

The exterior walls of this house are solid in appearance strongly decorated with horizontal stripes. The facade of the ground floor out for the blocks of stone reliefs marked, ranging from yellow to gray-buff. On the first floor of the main facade and the rest of façades, the wall is composed of solid bricks of various shades decorated with rows of ceramic tile, most of them painted or embossed with flowers and leaves of sunflower.


Spaces

The logic of the distribution of interior spaces is similar to the Casa Vicens in the basement are the kitchens and service units. The ground floor has large rooms and a small smoking vaults covered with stucco false inspiration Arabic. The walls are covered with ceramic tiles painted on the bottom and the top role.

The village, designed to accommodate many guests, has a range of rooms with bath, together, through an extensive distributor, a common double-height living room, the nerve center of the house.


Drawings


Photos

sponsored link
Personal tools
Namespaces

Variants
Actions
site
utilities
Toolbox